Skip to content

6 λόγοι που αποφασίσαμε να κάνουμε διαδικτυακά το φεστιβάλ μας “GreekHubFest”

6 λόγοι που αποφασίσαμε να κάνουμε διαδικτυακά το φεστιβάλ μας!

Καθώς ετοιμαζόμαστε για το Greek hub fest, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σημαντικό να μοιραστούμε μια ματιά στα παρασκήνια του γιατί αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε το φετινό φεστιβάλ διαδικτυακά. Είναι κάτι περισσότερο από απλή προσαρμογή στις περιστάσεις – πρόκειται για τη συμμετοχή, τη σύνδεση, τη διάδραση και την καινοτομία.

1️⃣ Γεωγραφικοί περιορισμοί: Καταλάβαμε ότι το ελληνικό πνεύμα ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια. Μεταφέροντας το φεστιβάλ μας στο Διαδίκτυο, είμαστε σε θέση να ενώσουμε συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης και από όλο τον κόσμο, σε έναν ενιαίο, ζωντανό κοινοτικό κόμβο. Είτε βρίσκεστε στην Αθήνα, στο Άμστερνταμ ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, είστε μέρος αυτής της γιορτής. Και να μη ξεχνάμε ότι παρότι σαν SuperGreeks δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, το project μας έχει αγκαλιαστεί από απανταχού Έλληνες μετανάστες.

2️⃣ Ασφάλεια & Άνεση: Δεδομένου του απρόβλεπτου των τρεχόντων γεγονότων, δώσαμε προτεραιότητα στο να πραγματοποιηθεί σίγουρα αυτό το 1ο φεστιβάλ και με ασφάλεια. Φέρνοντας το φεστιβάλ στις οθόνες σας, διασφαλίζουμε ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν χωρίς προβλήματα υγείας, ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή άλλα εμπόδια.

3️⃣ Απεριόριστη πρόσβαση στη γνώση και την ψυχαγωγία: Αυτό το φεστιβάλ είναι για όλους – είναι ένας κόμβος για μάθηση και κοινή διασκέδαση. Με τη σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων, συνεντεύξεων και πολιτιστικών δρώμενων, διασφαλίζουμε ότι η πολύτιμη γνώση και οι βαθιές πολιτιστικές εμπειρίες είναι προσβάσιμες σε όλους και με εντελώς χαμηλή τιμή. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε με 20 και 30 ευρώ τόσα πολλά event διαθέσιμα για όλους με τόσους πολλούς επαγγελματίες.

4️⃣ Καινοτόμος Δέσμευση: Αξιοποιούμε τη δύναμη της τεχνολογίας για να φιλοξενήσουμε ένα φεστιβάλ που είναι διαδραστικό. Μέσω ζωντανών σεμιναρίων, Q&A, συζητήσεων σε πραγματικό χρόνο!

5️⃣ Βιωσιμότητα: Με την ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλουμε σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, ελαχιστοποιώντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν συχνά μεγάλες εκδηλώσεις.

6️⃣ Ρίσκο: Το ρίσκο μας είναι μικρό με ένα online festival. Μαζί μπορούμε να το μεγαλώσουμε και έπειτα γιατί όχι… να κάνουμε ένα φεστιβάλ σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Αν και το ονλαιν φεστιβάλ θέλει επίσης αρκετό τρέξιμο ώστε να διοργανωθεί σωστά – αν και γνωρίζουμε ήδη ότι θα είναι επιτυχημένο γιατί γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα μπορέσουμε να κόψουμε αρκετά εισιτήρια και φυσικά να μοιράσουμε αρκετές προσκλήσεις και άρα να είναι επιτυχημένο από άποψη συμμετοχής και συμμετεχόντων, το οικονομικό μας ρίσκο σε αυτή τη φάση ήταν μηδαμινό σε σχέση με ένα φεστιβάλ που θα γινότανε σε έναν ή πολλούς διαφορετικούς χώρους με φυσική παρουσία.

Ελάτε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε αυτό το φεστιβάλ, να το μεγαλώσουμε, να γιορτάσουμε την πλούσια ελληνική μας κληρονομιά, να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, όλα από την άνεση του σπιτιού μας!

Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος αυτού του ταξιδιού. Ας συνεχίσουμε να χτίζουμε μια κοινότητα που δεν έχει σύνορα – άλλωστε εμείς ως μετανάστες σπάσαμε σύνορα και φραγμούς από τη στιγμή που αποφασίσαμε για 1η φορά να αλλάξουμε χώρα.

Μείνετε συντονισμένοι, συμμετέχετε, κοινοποιήστε και το πιο σημαντικό, απολαύστε αυτό που ετοιμάζουμε για εσάς. 🌍💙

Κράτησε τη θέση σου τώρα από το more.com ή το Eventbrite 

Ημερολόγιο

 • Θεατρική ομάδα ΑλΜΑ

  “Το ΑλΜΑ στα θεατρικά δρώμενα των Βρυξελλών: Μια νέα ελληνόφωνη ερασιτεχνική ομάδα στην καρδιά της Ευρώπης.”

  Παρουσίαση της ομάδας. Θεατρικές ασκήσεις με μέλη της ομάδας και ζωντανή παρουσίαση αποσπάσματος από το θεατρικό έργο “Γιοι και κόρες” του Γιάννη Καλαβριανού.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Βίβιαν Χιονά (Expat Nest)

  Webinar: “Ό,τι δεν εκφράζεται με το στόμα, εκφράζεται με το σώμα”

  Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε τι συμβαίνει όταν το σώμα νοσεί επειδή η ψυχή πονάει, ποια είναι η σύνδεση μεταξύ σώματος και ψυχής και πώς μπορούμε να βρούμε τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε βάζοντας την αυτοφροντίδα ως προτεραιότητα και βρίσκοντας και άλλες λύσεις μαζί.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Μίνα Αποστολίδη (MINA Handmade Chocolates)

  Συνέντευξη με τη Μίνα Αποστολίδη (MINA Handmade Chocolates)

  Συνέντευξη με τη σοκολατιέ Μίνα Αποστολίδη

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Εύα Παπαστεργίου, Ειρήνη Κύρα (Nutriness)

  Webinar: “Συναισθηματικό φαγητό και τρόπος διαχείρισης του”

  Τρως και εσύ ενώ στην πραγματικότητα …δεν πεινάς; Μήπως έχεις παρατηρήσει να θες συνέχεια να τρως ειδικά όταν γυρνάς από τη δουλειά αργά κουρασμένος, να θες ένα γλυκό όταν είσαι κακόκεφος ή να ανοίγεις το ψυγείο κάθε φορά που απλά βαριέσαι; Τότε αυτό το webinar σε αφορά!

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Yota Baron

  Συνέντευξη με την Yota Baron

  Συνέντευξη με την καλλιτέχνιδα Yota Baron

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Ευάγγελος Μοσχαπιδάκης

  Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Μοσχαπιδάκη

  Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Μοσχαπιδάκη

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Αχιλλέας Φακατσέλης

  Συνέντευξη με τον Αχιλλέα Φακατσέλη

  Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Φακατσέλη

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Myrte Jansen (Taalhuis)

  “Μίλα μου ολλανδικά”

  Δωρεάν μάθημα + Webinar

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Ιωάννης Μυλοθρίδης

  Webinar: “Στους δρόμους του ελληνικού κρασιού”

  Webinar για το ελληνικά κρασιά

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Μανόλης Μακρής

  “Λέρος ή Λ’έρως – Ο εναλλακτικός προορισμός στο Νότιο Αιγαίο”

  Η παρουσίαση του νησιού της Λέρου

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Έφη Αλεξιάδου (Learn2speak Dutch)

  “Ολλανδική γραμματική: Μύθοι και αλήθειες”

  Πολλά τα ερωτήματα σε σχέση με την ολλανδική γραμματική και εύλογα όλα! Ελάτε να τα απαντήσουμε μαζί στο σεμινάριο. Ελάτε να ανακαλύψουμε τι από αυτά ισχύει και τι όχι!

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Φανή Τράικου (Harmonia Mental Health Care)

  “Επαναπατρισμός: Αληθινές ιστορίες”

  Η παρουσίαση μου βασίζεται στις αληθινές μαρτυρίες που συνέλεξα μέσα από ερωτηματολόγια που μοίρασα σε ένα μικρό δείγμα Ελλήνων που τα τελευταία χρόνια γύρισαν πίσω στην Ελλάδα μετά την παραμονή τους για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Στέλλα Γουλτίδου

  “Λιώνοντας τα σιδερένια μας παπούτσια ” – Παραμύθια για ενήλικες

  Εργαστήριο αφήγησης για ενήλικο κοινό.
  Οι ήρωες των παραμυθιών φοράνε τα σιδερένια τους παπούτσια, φεύγουν ή διώκονται από τον τόπο τους και ξεκινάνε να βρουν την τύχη τους. Συναντούν εμπόδια, θεριά και μάγισσες…μα προχωράνε.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Ειρήνη Κύρα (Nutriness)

  Webinar: “Διατηρώντας ελληνικές συνήθειες διατροφής στο εξωτερικό”

  Στόχος του webinar τελικά, είναι να σου δώσει πρακτικές κατευθύνσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου ως προς τις διατροφικές προκλήσεις που συναντάς ζώντας πλέον στο εξωτερικό!

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Δήμητρα Διδαγγέλου

  “Κάθε μέρα κι ένα ευχαριστώ: Ζώντας με ευγνωμοσύνη”

  Ένα εργαστήριο για να δημιουργηθεί ο χώρος και ο χρόνος για να μπει η ευγνωμοσύνη στη ζωή μας και ν’ ανοίξει ένα νέο παράθυρο θετικής σκέψης και ψυχολογίας.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ

  To Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ: Η παρουσία του και η προσφορά του στον ελληνισμό της Ολλανδίας

  Κάποιοι από τους εθελοντές και τα μέλη της Πολιτιστικής μας Ομάδας μιλάνε ζωντανά τόσο για τις δράσεις στις οποίες είναι υπεύθυνοι/ες όσο και για το γενικότερο όραμα και τους στόχους που έχει “το Ελληνικό Σπίτι”.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
 • Τέτη Κασιώνη

  “Οι ήχοι μιας άλλης ξενητειάς”

  Μερικά από τα τραγούδια της ξενητειάς του νότου της Ιταλίας σε αντιπαραβολή με τα ελληνικά τραγούδια της ξενητειάς θα παρουσιαστούν αφηγηματικά και μουσικά.

  12 NOE
  Κράτησε τη θέση σου local_activity
*Ένα εισιτήριο για όλες τις ημέρες, για όλα τα δρώμενα